Vanaf 1 september hebben wij een nieuwe collega bij Innobrix: Roy Meenhuis. Met zijn bouwkundige achtergrond, is Roy een fantastische aanwinst voor ons Innobrix-salesteam. Leer meer over Roy hieronder!


Hallo Roy! Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Roy Meenhuis, en ik ben 46 jaar. Mijn carriere is begonnen na mijn studie HTS Bouwkunde. Ik ben toen eerst 3 jaar als bouwkundige gaan werken, waar ik met 3D modelleren in aanraking ben gekomen. Toen heb ik eigenlijk al direct gezien dat de bouwwereld meer met 3D moest gaan doen. Daarom ben ik toen van houtskeletbouwer overgestapt naar een IT bedrijf, waar ik als autoCAD en Revit consultant 4 jaar bedrijven heb geholpen om efficiënter te werken met behulp van 3D technologie. Na deze 4 jaar heb ik vervolgens de switch van technisch consultant naar commercieel consultant gemaakt. Dit heb ik gedaan zodat ik breder advies kon leveren over beter en efficiënter werken.

Hoe ben je zo bij ons terechtgekomen?

Ik ken Sander Martinec, de CEO, al een lange tijd. Vroeger stond ik weleens met hem op het voetbalveld, en later zijn we elkaar ook zakelijk vaker tegen gekomen. Eerst hebben wij gekeken hoe we samen zaken konden doen, toen ik nog bij mijn vorige werknemer werkte. Wij zijn toen eigenlijk best snel tot de conclusie gekomen dat ik goed bij Innobrix zou passen ter versterking van het salesteam.

En wat is je eerste indruk van Innobrix?

Nou, mijn verwachting van Innobrix was dat het een goede, open en innovatieve club zou zijn. Ook had ik het idee dat het team waarschijnlijk relatief jong is, aangezien het een IT bedrijf is. Ik was zeer blij om te zien dat het team erg enthousiast, gedreven en gezellig is, en dat ze ook echt met passie te werk gaan.

Hoe benader jij het sales vak?

Ik benader het sales vak een beetje als een consultant. Ik geloof er niet in dat een salesman succesvol wordt met actief verkopen, maar dat je vanuit een adviserende rol veel verder komt. Daarom probeer ik ook zo veel mogelijk te adviseren. Dit doe ik door mogelijke klanten in te laten zien hoe onze software hun problemen kan verhelpen, maar ook hoe ze het kunnen toepassen om efficiënter te werk te gaan. Ik zal nooit duiden op kopen, maar ik laat graag mogelijke klanten de voordelen zien van wat ik verkoop. Ik hoop dat deze filosofie aansluit bij het huidige salesteam van Innobrix.

Hoe ga jij Innobrix verder helpen?

Omdat ik al zo’n 20 jaar in de bouwwereld bezig ben met BIM en 3D, eerst als consultant en de laatste 16 jaar commercieel adviseur, verwacht ik met mijn kennis potentiële klanten de toegevoegde waarde van Innobrix te tonen en ze zo als duurzame relaties aan ons te binden. daarnaast hoop ik achter de schermen inbreng te leveren met mijn technische kennis van BIM en 3D technologie om onze oplossingen nog beter te maken. Ten slotte hoop ik te kunnen helpen met de strategie van Innobrix.


Lees hier waarom wij BIM gebruiken als basis voor Innobrix!